Stoïcijnse Kalma: "Maakt me niet zoveel uit als mensen dat vinden"

Fenna Kalma
Fenna Kalma Foto: © Pro Shots

Voor Fenna Kalma is het nu al een bewogen zomer. Ze zat niet bij de definitieve selectie voor het WK, maar maakte wel een toptransfer van FC Twente naar Vfl Wolfsburg.

"Natuurlijk had ik er vertrouwen in dat ik goed genoeg was, maar de trainer beslist. Uiteindelijk kom je op een punt waarop je het niet meer in eigen handen heb", zo reageerde Kalma in de Leeuwarder Courant op het feit dat ze bij de laatste drie afvallers zat voor het aankomende WK.

De spits werd vorige zomer al in verband gebracht met een vertrek, maar is blij om nog een seizoen in Enschede actief geweest te zijn. "Voor mij voelde het goed om dit seizoen nog bij Twente te spelen. Dan maakt het mij niet zoveel uit of andere mensen wel of niet vinden dat ik weg moet gaan. Ik kan nu die stap maken, omdat ik het gevoel heb dat ik veel in mijn rugzak heb zitten."

Twente liep het landskampioenschap dit seizoen mis, maar toch kan Kalma terugkijken op een positief seizoen. "Maar ik heb dit seizoen toch ook weer persoonlijke stappen gemaakt. Uiteindelijk gaat het om prijzen pakken natuurlijk, maar voor mij is het proces ook belangrijk. Ik denk dat het een van de beste seizoenen is die ik met Twente heb gehad als team, ondanks dat we geen kampioen zijn geworden."

Lees meer:
0 reacties