Strafproces tegen Quincy Promes start snel: poging tot moord

Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou
Quincy Promes in het shirt van Spartak Moskou Foto: © Pro Shots

De rechtbank in Amsterdam gaat op 21 oktober starten met het strafproces tegen voormalig FC Twente-speler Quincy Promes. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de voetballer van poging tot moord. Promes zou in 2020 een neef met een mes in een knie hebben gestoken, waarbij het slachtoffer ernstig letsel opliep.

De zaak van Promes stond al in maart op het programma van de rechtbank, maar werd uitgesteld vanwege ziekte van één van de procesdeelnemers, zo weet De Telegraaf maandag te melden. Het OM verzwaarde de aanklacht tegen Promes in de tussentijd naar poging tot moord. Eerder zou het gaan om poging tot doodslag dan wel zware mishandeling.

De zogenoemde regiezitting gaat dus op 21 oktober plaatsvinden. Hierin komen de onderzoekswensen van de verdachte en zijn advocaat aan de orde. De zaak zal dus niet op die dag worden afgedaan. Dit gebeurd pas tijdens een nieuwe zitting.

Op het moment van het voorval was Promes in dienst bij Ajax, maar begin vorig jaar werd de aanvaller door de Amsterdammers verkocht aan zijn voormalige werkgever Spartak Moskou. Promes speelde ook voor Go Ahead Eagles, Sevilla en dus FC Twente. Daarnaast kwam hij tot 50 interlands namens het Nederlands Elftal.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand