Streuer duidelijk: "Dan moet je denken aan 4, 5, of 6 spelers"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © NESimages

FC Twente is teruggekeerd in de subtop van de Eredivisie. Nu is het voor de Tukkers zaak om daar te blijven, beseft technisch directeur Jan Streuer.

"Dit snelle succes heeft ons wel verrast", zegt Streuer in gesprek met de Tubantia. "De opzet voor de competitie was het beter te doen dan vorig seizoen. Dat lag ook wel in de lijn der verwachtingen, maar een vierde plaats en directe plaatsing voor Europees voetbal, hadden wij niet verwacht."

Streuer wil nu bovenin mee blijven draaien. "Als we nu terug gaan vallen naar de plekken acht tot en met tien, dan zou dat een slechte zaak zijn", meent hij. "Dat zie ik ook niet gebeuren. Ik denk dat het er voor het komend seizoen goed uitziet. De as van het elftal blijft en voorin hoeven we niet zoveel te doen. De jongens zijn ingespeeld. De basis is goed genoeg om weer een goed seizoen te draaien. Er moeten uiteraard nog wel wat aanpassingen komen."

FC Twente wil de transfermarkt op. "Dan moet je denken aan 4,5 of 6 spelers. Zo kijken we naar de beide backposities (de club is in afwachting van een reactie van Brenet op het contractvoorstel, red.) en er moet naast Steijn nog een nummer 10 komen. Dat kan Vlap worden en als dat niet lukt, komt er een ander. Het is niet zo dat het een rustige zomer wordt, maar het scheelt wel enorm dat het geraamte staat. Ik vind dat je selectie bij de start van het seizoen weer beter moet zijn dan een jaar geleden. Daar werken we nu weer aan."

Lees meer:
0 reacties