Streuer eerlijk over 'vervelende' transfer: "Zag het grote geld"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Jan Streuer vond het niet fijn om afgelopen winter zaken te doen met Spartak Moskou over Manfred Ugalde. FC Twente kon het geld echter goed gebruiken en ook de spits zelf was niet meer te houden.

De transfer kon op veel kritiek rekenen. "Het is niet zo dat we daar het liefst een transfer zouden willen doen. Maar de speler wilde absoluut weg, want hij zag het grote geld”, reageert Streuer in Goedemorgen Eredivisie. "Zijn zaakwaarnemer hing iedere dag aan de lijn." Volgens de technisch adviseur heeft FC Twente met veel instanties gesproken of er op deze manier gehandeld mocht worden met Rusland en gaf uiteindelijk groen licht.

Ugalde had zijn zinnen eigenlijk meteen op een transfer gezet. "Hij is heel vaak bij ons geweest, het is een hele aardige jongen trouwens, en met name zijn zaakwaarnemer met de boodschap dat ze het absoluut wilden. Ze lieten wel een beetje merken dat dit gewoon moest gebeuren", aldus Streuer. "Het is ook een jongen die uit een arm gezin komt. Hij ziet het geld, dus hij kan in één keer zijn toekomst veiligstellen. Voor hem was het dus een geweldige zet."

Toch bleef Streuer het moeilijk vinden om zaken te doen met de Russische club. "Als dit een transfer was geweest van vijf of zeven miljoen euro, dan had je ook nee gezegd natuurlijk", meent hij. "We hebben ook bij de club gevraagd of dit belangrijk was voor FC Twente en dit was financieel belangrijk voor FC Twente.” Spartak betaalde zo'n dertien miljoen euro voor de Costa Ricaan.

Lees meer:
0 reacties