Streuer en Jans krijgen groot compliment: "FC Twente is herrezen"

Jan Streuer viert feest met een FC Twente-fan op het veld in De Grolsch Veste
Jan Streuer viert feest met een FC Twente-fan op het veld in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente won woensdagavond in eigen huis met 3-0 van FC Groningen, terwijl FC Utrecht op het nippertje gelijk wist te spelen tegen AZ: 2-2. De Tukkers gaan daardoor definitief Europa in. Leon ten Voorde was dit seizoen onder de indruk van de club uit Enschede.

"Het succesverhaal valt niet in 1 hoofstuk samen te vatten. Dit FC Twente was het Twente van het druk zetten, het opjagen en afdwingen van fouten bij de tegenstander", schrijft hij op de website van Tubantia. "Dit FC Twente was het Twente van die geweldige keeper Lars Unnerstall, het Twente van aanvoerder Robin Pöpper die in het begin alles in goud veranderde", blikt Ten Voorde terug.

"Dit was ook het Twente van de ervaren as, en de motoren op het middenveld Ramiz Zerrouki en Michal Sadilek", vervolgt hij. "Het Twente van de jongelingen Mees Hilgers en Daan Rots die doorbraken en het was natuurlijk het Twente van topscorer, en aanjager Ricky van Wolfswinkel. En het was het FC Twente van Jans en zijn staf, de nuchtere Streuer en de clubleiding, die ondanks de moeilijke coronajaren het spelersbudget overeind hield. Applaus, hulde, een diepe buiging", constateert Ten Voorde, die benieuwd is hoe het nu verder zal gaan.

"De vraag na zo’n jaar is altijd: is dit een toevalstreffer of het structurele begin van iets moois? Woensdagavond werd de kwalificatie na acht jaar wachten uiteraard groots gevierd, maar in Enschede weten ze ook dat dit vervroegde succes bepaalde verwachtingen voor de toekomst schept", legt hij uit. "FC Twente is herrezen, FC Twente doet er weer toe. Maar de club is pas echt terug waar het wil zijn als Europees voetbal weer tot het standaardpakket van de nummer 4 van Nederland behoort", besluit Ten Voorde realistisch.

Lees meer:
0 reacties