Streuer geeft signaal af: "Ik ben al met nieuwe spelers bezig"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © NESimages

Jan Streuer hoopt snel duidelijkheid te krijgen van FC Twente. De technisch directeur heeft een aflopend contract in Enschede, maar weet nog niet of hij volgend seizoen ook werkzaam is in Enschede.

"Ik verwacht de komende week meer te horen", zegt Streuer in gesprek met De Telegraaf. "Het is belangrijk dat je als club in januari weet wat je wil gaan doen. Ik ben al met nieuwe spelers bezig. Als je spelers enthousiast maakt om naar FC Twente te komen en je stopt er zelf twee weken later mee, dan komt dat niet goed over."

Streuer is inmiddels 70 jaar, maar dat is volgens hem geen probleem. "Als Berlusconi op zijn 85e nog president wil worden en Joe Biden op zijn 79e nog Amerika leidt, dan kun je op je 70e wel technisch directeur van een voetbalclub zijn", aldus de bestuurder, die tevreden is over de prestaties van FC Twente onder trainer Ron Jans.

Paul van der Kraan en Jan Streuer
Van der Kraan geeft duidelijkheid over gesprek met Jan Streuer Lees ook

"Natuurlijk zitten er ook mindere wedstrijden bij, maar het is duidelijk dat er zeker nog rek in zit", meent hij. "Ik vind dat de technische staf het prima doet. Kijk eens waar we nu staan, en waar we anderhalf jaar geleden stonden. Toen was de club helemaal nergens, had FC Twente alleen acht spelers."

Streuer wil graag door met Jans, die eveneens een aflopend contract heeft. "Ik ben tevreden over de technische staf en onder mij zal dat niet veranderen. En als de club dat wel wil, dan moet ik mijn conclusies trekken. Ik ga geen beslissing nemen waar ik niet achter sta. Ik denk dat de intentie er ook absoluut is om met ons beiden door te gaan, maar we moeten wel bespreken wat de plannen exact gaan zijn."

Lees meer:
0 reacties