"Streuer heeft portemonnee voor hem getrokken, maar hij levert niet"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Sem Steijn kreeg tegen Telstar de voorkeur boven Michel Vlap, maar wist niet geheel te overtuigen in het bekerduel. Journalist Tijmen van Wissing noemt de middenvelder van de Tukkers de 'dissonant' in het positiespel.

"Na een uur kijken dacht ik: Ja, nu heb je voor Steijn gekozen en is dit het dan?", zegt Van Wissing bij RTV Oost. "Vlap kreeg terecht veel kritiek. Hij heeft weinig rendement en ging heel geforceerd op jacht naar die treffer. Hij is misschien wel één van de best verdienende speler bij FC Twente, want daar heeft Streuer zijn nek voor uitgestoken en de portemonnee voor moeten trekken, en dan levert hij niet."

"Steijn heeft qua rendement wel goede cijfers, maar die vind ik dan toch wel de dissonant in het positiespel", gaat Van Wissing verder. "Dat weet je ook van tevoren omdat hij daar ook zijn kracht niet heeft liggen. Er zijn van die momenten, bijvoorbeeld die geweldige voorzet van Smal bij de eerste paal, dan moet hij oogsten. Ook vijf seconden voor zijn wissel schiet hij de bal in de tweede ring."

"Als hij die twee maakt, heeft Steijn weer een topavond en denk je dat Jans de juiste keuze heeft gemaakt. Maar nu denk je dat je er niet veel mee bent opgeschoten", aldus Van Wissing, die Steijn echter ook verdedigt. "Je moet hem ook even de tijd gunnen, want in de wedstrijden die hij er stond heeft hij wel geleverd", besluit de journalist.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand