Streuer: "In deze rol zou ik met anderen problemen hebben gehad"

Arnold Bruggink en Jan Streuer
Arnold Bruggink en Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Jan Streuer verlengde onlangs nogmaals zijn contract bij FC Twente. De ervaren adviseur blijft tot het einde van de komende transferperiode technisch directeur Arnold Bruggink ondersteunen.

"Ik ben 72, maar voel me niets minder dan toen ik 50 was", zegt Streuer in gesprek met de Tubantia. "Er zijn heel veel mensen die blij zijn dat ze 65 zijn en met pensioen kunnen. Ik moet er niet aan denken. Dat komt, omdat ik veel plezier in het werk heb. Het is altijd spannend, je hebt altijd wedstrijden en er is altijd druk. Dat vind ik een prettig gevoel. De kunst is relaxed te blijven. Heel wat mensen vinden deze job een enorme belasting. Dat gevoel heb ik totaal niet."

Streuer moet wel wennen aan zijn nieuwe rol. "Ik heb het prima naar mijn zin bij Twente, zelfs in deze situatie als tweede man", geeft hij aan. "Ja, ik vind het prettiger als je snel en zelf kunt beslissen. Zo ben ik altijd gewend geweest te werken. Nu moet je overleggen, luisteren, samen beslissen. En dat is ook logisch. Ik denk dat ik in mijn huidige rol met veel anderen problemen had gehad, maar met Arnold heb ik dat helemaal niet. Hij is gewoon een heel prettige jongen", aldus Streuer, die merkt dat Bruggink ook niet alles zelf wil beslissen.

"Dat vind ik heel verstandig van hem en een goede eigenschap. Hij weet ook dat je het moet ervaren. Zo was dat bij mij ook in het begin", meent Streuer, die zijn ervaring op Bruggink wil overdragen. "Je hebt met een grote club te maken, waar elke thuiswedstrijd 30.000 mensen op de tribune te zitten. Je hebt de pers, die op je afkomt en negatief is als het niet goed is. Dat doe je niet zomaar in een keer. Dus voor hem is dat heel verstandig, dat hij mensen om zich heen verzamelt. Het is jammer als je fouten maakt waarvan je achteraf zegt: Als ik wat meer ervaring had gehad, dan had ik dat niet gedaan."

Lees meer:
0 reacties