Streuer krijgt Brazilianen aangeboden: "Kunnen wij niet betalen"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Bij Shakhtar Donetsk haalde Jan Streuer veel Brazilianen naar de club. Bij FC Twente heeft de technisch directeur geen spelers uit Zuid-Amerika gehaald. In Enschede zijn dergelijke salarissen niet te betalen.

"We hadden daar een baas die het geld in de club stak en hij was helemaal gek van het Braziliaanse voetbal", blikt Streuer in de Tubantia terug op zijn bij Shakhtar. "Die zei gewoon: ‘Je moet Brazilianen halen’ en dus liepen er een stuk of acht rond. Prachtige creatieve spelers. Dat willen wij ook: FC Twente staat voor goed voetbal, met vaardige spelers."

Er is een Braziliaan in het specifiek waar hij goede herinneringen aan heeft. Streuer ontving hem in Hotel Molendal in hartje Arnhem. "Ik was hier nog nooit geweest toen we er met Vitesse een gesprek hadden met een Braziliaanse voetballer, Fernando Diniz. Hij is pasgeleden ontslagen als bondscoach van Brazilië."

Diniz zou nooit bij Vitesse spelen, maar zijn zaakwaarnemer blijft hem contacteren. "Het grappige is dat de zaakwaarnemer van Diniz mij nog wekelijks appt over Braziliaanse spelers. Ik blijf hem maar vertellen dat we geen EU-salarissen kunnen betalen."

Dat gebeurde ook tijdens het interview. "Hij heeft het over een schitterende linkspoot…" Streuer kan een glimlach niet onderdrukken, maar kijkt liever naar Nederlandse duels op tv. Hij lacht. "Dat televisiescherm daar heeft altijd een groene achtergrond."

Lees meer:
0 reacties