Streuer krijgt tip van Ten Voorde: "Die kan je nog steeds halen"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

FC Twente nam vorige maand afscheid van huurling Christos Tzolis. De club uit Enschede haalde daar geen nieuwe vleugelaanvaller voor terug.

"Streuer zei al dat ze alleen wat zouden gaan doen als er een buitenkansje komt", legt clubwatcher Leon ten Voorde uit bij De Ballen Verstand. "Die buitenkansjes zijn heel lastig in deze transferperiode, zeker op het laatst. Stel dat je Sontje Hansen van Ajax zou willen huren. Dat soort jongens willen dan speeltijd en de garantie hebben dat ze gaan spelen. Dat krijg je dus niet bij FC Twente."

Volgens Ten Voorde is het lastig om zulke spelers nu te halen. "Die spelers zitten zelf bij hun club al in een lastig parket, op een zijspoor", weet de journalist. "Die spelen niet, dus die willen alleen naar een club waar de kans op speeltijd heel groot is. Dat kan FC Twente ze op dit moment niet bieden, omdat Misidjan het gewoon goed doet. Dan is het heel lastig om aan zulke spelers te komen."

"Het meest ideale is dat je een speler dan koopt met het oog op volgend seizoen", vervolgt Ten Voorde. "Maar dat moet financieel ook allemaal maar kunnen. Het was natuurlijk ideaal geweest als je een jonge jongen uit de Eerste Divisie had kunnen halen. Basar Önal van De Graafschap is een talent, Ruben van Bommel wordt veel genoemd. Die kan je nog steeds halen, want die heeft geen contract. Van Bommel speelt op amateurbasis. Maar ik noem maar even twee voorbeelden die me te binnen schieten. Het zou een prima positie zijn om het op die manier in te vullen."

FC Twente wil zichzelf echter ook niet in de voet schieten. "Bij FC Twente hebben ze ook het gevoel dat ze Sander Sybrandy nog erachter hebben. Zijn de eigen jongens veel minder? Uiteindelijk zijn ze tot de beslissing gekomen om niet wat te doen. Ik snap aan de ene kant de supporters, maar aan de andere kant krijg je dan een speler die achter Misidjan komt. En Cerny en Misidjan zijn best wel gevoelige jongens. Die renderen het beste als ze de zekerheid hebben dat ze speeltijd hebben. Toen Misidjan de druk van Tzolis voelde, was hij een stuk minder."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand