Streuer: "Ook komend seizoen zullen we geen dure spelers kopen"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat, ondanks een mogelijke deelname aan de Champions League, geen buitensporige uitgaven doen. De Tukkers hebben het financieel op de rit en willen dat zo houden, weet Jan Streuer.

"Je moet zorgen dat je een goede hoofd scouting hebt. Je hoeft het maar met vier of vijf mensen te doen. Je moet ook niet te veel mensen hebben die meepraten in de club. Als de technisch directeur, de trainer, de hoofdscouting en de scouts samen een zijn, dan kun je daar iets in bereiken. Zo moeilijk is het niet", aldus Streuer in gesprek met Arnhem Sports.

"Al is het wel een groot voordeel als je geld hebt om spelers te halen. Dat hadden wij in 2020 bij FC Twente niet", weet de adviseur. "Nu zijn er weer mogelijkheden om spelers te halen, maar ook komend seizoen zullen we bij FC Twente geen dure spelers kopen. Absoluut niet. Je moet inventief zijn en kijken wat bij je past."

Streuer shopt tevens liever in Nederland. "Als je allemaal spelers van her en der haalt die de club niet kennen. Die geen clubliefde hebben en die ook weer zo snel mogelijk weg willen. Ik zie dat niet zitten. Heel veel clubs scouten ook alleen maar in het buitenland, maar in Nederland lopen ook genoeg goede spelers. Nederland is een geweldig voetballand."

Streuer legt uit: "Het is geen groot land, maar we hebben altijd goede spelers gehad. De opleiding is goed en we hebben goed trainers. Waarom zou je het ergens anders zoeken? Wij willen bij FC Twente aantrekkelijk, aanvallend voetbal spelen. Dan heb je spelers nodig die vaardig zijn en niet alleen maar hard willen werken. Dat laatste is de basis. Een speler moet een goede mentaliteit hebben. We staan nu derde met een brede selectie en ook de wisselspelers zijn goed. Maar het gaat niet vanzelf."

Lees meer:
0 reacties