Streuer na vertrek van collega: "Zo snel paniek en zoveel onrust"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © NESimages

FC Twente-directeur Jan Streuer zag John de Jong afgelopen week vertrekken bij PSV. De Eindhovense rvc had geen vertrouwen in De Jong. Streuer is verbaasd over de huidige gang van zaken bij topclubs en merkt dat bij veel clubs de korte termijnvisie bepalend is.

"Het gaat om een beleidsfunctie, waarbij ook de lange termijn belangrijk is", reageert Streuer in de Telegraaf. "Maar de technisch directeuren vliegen er tegenwoordig bijna net zo gemakkelijk uit als de trainers. Dat is natuurlijk niet goed. Dan komt er weer een nieuwe directeur met zijn eigen ideeën en die gaat ander beleid inzetten. Als dat niet meteen succes oplevert, dan vliegt die er ook binnen twee jaar weer uit. Zo wordt er niks meer opgebouwd en gaat er ook veel kennis verloren. Voor deze functie geldt dat ervaring belangrijk is."

Streuer ziet veel opportunisme in de voetbalwereld. "Er is zo snel paniek en zoveel onrust als het een tijdje niet helemaal loopt zoals men graag ziet. Als je goede mensen hebt, moet je proberen die mensen vast te houden, ook als het wat minder gaat. Het is allemaal vaak zo kortzichtig. Het betaalt zich uit als je stabiliteit in je organisatie hebt. Dat zie je wel aan een club als AZ, die goed beleid voert en rust aan de top heeft."

Zelf heeft Streuer het in ieder geval naar zijn in Twente. "Ik kijk wel hoe het gaat. Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt en dat de resultaten goed zijn. Dat is allebei nog het geval, al hebben we onszelf dit seizoen wel tekortgedaan met die nederlagen tegen Volendam en Heerenveen. Ik kijk verderop in het seizoen wel wat er gaat gebeuren."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand