Streuer roemt Zerrouki: "Hij is nog steeds een beetje boos op mij"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © NESimages

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van FC Twente schoof ook technisch directeur Jan Streuer. Hij deed uit de doeken hoe moeizaam de gesprekken met Zerrouki verliepen nadat duidelijk was dat FC Twente de middenvelder binnenboord wilde houden.

"Het is geweldig hoe hij het oppakte", geeft Streuer aan. "Ik kan me voorstellen dat teleurgesteld was en nog is. Hij is nog steeds een beetje boos op mij, volgens mij. We hebben na de wedstrijd tegen FC Emmen samengezeten. Dat verliep niet zo goed, hij wilde graag weg. Ik kan me dat ook wel heel goed voorstellen, hij heeft zijn belangen. Echt prettig was het niet. Maar het is een prima jongen."

"Hij is teleurgesteld, dat begrijp ik ook wel", vervolgt de technisch directeur. "Maar wij hebben ook te maken met de belangen van de club, die moeten we ook behartigen. Dat is voor ons ook belangrijk. Feyenoord zegt ook dat ze deze winter niet meer verkopen, dat hebben wij ook gezegd. Niets anders dan dat."

Bang dat Zerrouki zou gaan muiten was Streuer niet. "Dan zijn er twee verliezers. Daar is de club niet blij mee, maar voor de spelers is dat ook een slechte zaak. Hij heeft dit heel goed opgepakt. Hij heeft er zich, na een dag, overheen gezet. Hij is gaan trainen en heeft gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld. Het komt naar buiten toe, voor hem, geweldig goed over hoe hij dat gedaan heeft."

"Iedereen in de voetbalwereld zal nu zeggen dat hij echt een goede professional is. Hij heeft zichzelf heel goed gepresenteerd. Als hij dan ook nog heel goed blijft spelen, en dat doet hij het hele seizoen al. Dan krijgt hij echt een hele goede club, volgend seizoen", kijkt Streuer vooruit.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand