Streuer trots: "Het is ongelooflijk om te zien waar de club staat"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Jan Streuer weet van geen ophouden bij FC Twente. De technisch directeur begon een aantal jaar geleden aan een grote opbouw bij 'zijn' club en is inmiddels de rechterhand van Arnold Bruggink, die de taak heeft gekregen om de stijgende lijn door te zetten.

"Je jeugd blijft je het beste bij. Dat is ook de mooiste tijd, die je het meest gaat idealiseren. Je wordt niet meer een supporter van een club als je 30 of 40 bent. Ik ben geboren in Losser. En toen ik een jaar of 6 was, ging ik vanuit Losser met jongens mee om bij Sportclub Enschede te kijken", blikt Streuer terug in TC Tubantia.

"Toen ik 18 jaar was, werd ik speler bij Twente. Dat was helemaal super. En dan kom je vijftig jaar later terug bij de club. Dan kun je zeggen dat de cirkel rond is", vervolgt Streuer. Hij moest als technisch directeur meteen vol aan de bak, aangezien er amper spelers waren.

"Toen ik met Ron Jans begon, waren er acht spelers en de medische staf was er nog. De rest was weggestuurd. En kijk nu eens. Het is ongelooflijk om te zien waar de club staat", vertelt hij trots. "We hebben ook een beetje geluk gehad. Paul van der Kraan was al met verschillende kandidaten in gesprek geweest, toen hij mij bij toeval benaderde. Er is daarna ontzettend veel gebeurd en nu moet je dat zien vol te houden. Er zijn veel voorbeelden van clubs waar dat niet is gelukt."

Lees meer:
0 reacties