Streuer: "Verlengen en dan verhuren zou een optie kunnen zijn"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft vrijdag duidelijkheid gegeven over de toekomst van de spelers met een aflopend contract. De opties in de contracten van Gijs Smal, Mees Hilgers, Max Bruns, Ricky van Wolfswinkel en Vaclav Cerny zijn gelicht.

Denilho Cleonise
'FC Twente licht optie in contract vijf spelers; Cleonise gaat weg' Lees ook

Dat wil overigens niet zeggen dat die spelers komend seizoen sowieso in Enschede actief zijn. Wel heeft FC Twente een mogelijke transfersom veiliggesteld, maar met sommige spelers zal ook gepraat worden over een nieuw contract.

"Met Max Bruns gaan we bijvoorbeeld praten", geeft technisch directeur Jan Streuer aan in gesprek met de Tubantia. "Verlengen en dan verhuren zou een optie kunnen zijn, maar het ligt er ook aan wat de nieuwe trainer wil."

FC Twente zat eerder om tafel met Mees Hilgers, die nog een contract heeft tot de zomer van 2024. Dat heeft echter niet geleid tot een nieuwe verbintenis, waardoor de kans groot is dat de 21-jarige verdediger komende zomer vertrekt uit Enschede.

Op dit moment heeft FC Twente met Anass Salah-Eddine en Manfred Ugalde twee huurlingen in de selectie. De club uit Enschede wil sowieso graag door met Salah-Eddine, die gehuurd wordt van Ajax. Hij keert, net als Ugalde, "in principe eerst terug bij hun club", laat Streuer weten. Ugalde is eigendom van de City Football Group.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand