Streuer wijst: "Voor het publiek zijn dat bijna altijd miskopen"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Jan Streuer levert al jarenlang uitstekend werk als technisch directeur. De 72-jarige uit Losser, die nu Arnold Bruggink helpt bij FC Twente, heeft eigenlijk geen geheim voor zijn succes.

Volgens Streuer valt het werk van td niet te leren. "Je hebt dat gevoel of niet. Belangrijk is het overleg tussen de scouting, de technisch directeur en de trainer", legt hij uit aan Tubantia. "Ik denk dat wij veel goede keuzes maken. Maar echt niet iedereen slaagt. Er kunnen er maar elf spelen. De rest, en dat is de meerderheid, zit op de bank. Voor het publiek zijn de reserves bijna altijd miskopen."

Streuer benadrukt juist dat de reserves een enorm belangrijk onderdeel van de selectie zijn. "Dat wordt onderschat. Je moet goeie gasten hebben in je groep. Elke dag krijg je tips van buitenlandse spelers, die je totaal niet kent. Veel buitenlanders komen alleen maar om weer een volgende stap te maken in hun carrière", aldus de td, die sowieso liever in Nederland kijkt. "Men kijkt te veel in het buitenland, ik begrijp dat nooit zo goed."

"Ik heb het liefst spelers die we goed kennen", vervolgt Streuer. "En het mooiste is als ze Nederlands spreken. Het is toch absurd dat je als Nederlander alleen maar Engels moet praten als trainer, zoals dat bij Twente ook jaren het geval is geweest."

Lees meer:
0 reacties