Stroeve start voor voormalig FC Twente-spits: "Zeer ondermaats"

Manfred Ugalde poseert met het shirt van Spartak Moskou
Manfred Ugalde poseert met het shirt van Spartak Moskou Foto: © Nathan van Kooperen

Gedurende de winterse transferperiode zijn diverse spelers uit de Eredivisie vertrokken waaronder voormalig FC Twente-spits Manfred Ugalde, die de overstap maakte naar het Russische Spartak Moskou. Naast de controverse die het opleverde wil het de Costa Ricaan ook nog niet lukken om het net consistent te vinden.

Het afronden van deze transfer ging niet zonder wikken of wegen. Het feit dat er onderhandeld werd met een Russische ploeg lag gevoelig bij sommigen en er was dan ook veel kritiek rondom de transfer.

Streuer reageerde op de controverse in gesprek met ESPN. "Het is niet zo dat we het liefst transfers met Rusland doen. Wij hebben bij alle instanties geïnformeerd wat wel en niet mocht, maar de speler wilde absoluut weg. Deze jongen komt uit een arm gezin en hij zag het grote geld. Hij kon in één keer zijn toekomst veiligstellen en dit was dus voor hem een geweldige zet."

Voor Ugalde was het niet alleen een financiële meevaller, maar ook voor FC Twente gold dat. Ze wisten zo'n 15 miljoen euro wist te krijgen voor de Costa Ricaan', zo stelt NOS.

Zijn waarde heeft hij echter nog niet waargemaakt voor de Russen. Ugalde maakte bijna elke wedstrijd negentig minuten vol, maar met de doelpunten wil het nog niet echt lukken. De spits heeft in negen wedstrijden gespeeld maar één doelpunt weten te maken. Zijn ploeg staat dan ook op de vijfde plek, dat is een zeer ondermaatse prestatie voor de ploeg uit de Russische hoofdstad.

Lees meer:
0 reacties