Sven Mijnans houdt hoop: "De bal en de druk liggen nu bij Twente"

Sven Mijnans
Sven Mijnans Foto: © BSR Agency

De strijd om plek drie in de Eredivisie blijft spannend. AZ won afgelopen weekend met 2-1 van FC Twente. Het verschil tussen beide ploegen is daardoor nog maar twee punten, in het voordeel van de club uit Enschede.

Sven Mijnans geeft echter nog niet op. Bij NH Nieuws gaat de AZ-speler eerst nog in op zijn fysieke status na de kraker in Alkmaar. "Ik had voorafgaand aan de wedstrijd al wat last. Ik had gehoopt dat ik er iets makkelijker doorheen zou komen. Dat moment aan de zijkant, met die sliding, dat die bal op mijn linkerenkel kwam, daar heb ik de gehele wedstrijd nog last van gehad."

"Hoe de strijd was? Het was echt heerlijk. Tegen Twente weet je dat je dit soort wedstrijden kan verwachten. Ze hebben niet extreem veel duelkracht, maar ze vliegen er allemaal één voor één in. Ze hebben extreem veel loopvermogen in de voorste linie en op het middenveld, dus je weet dat je aan de bak moet. Dat hebben we enorm goed gedaan met z'n allen", zegt Mijnans.

Vervolgens gaat hij door over het behalen van de derde plaats. "Iedereen weet waar het om gaat en wat er nog mogelijk is. De bal ligt nu bij Twente, de druk ligt nu bij Twente. Wij moeten ons ding blijven doen. Iedereen weet waar het om draait. Of Champions League een verboden woord is? Nee, waarom? We hebben nog twee wedstrijden te gaan. Wij zijn nu afhankelijk van Twente", aldus de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties