Taha bekritiseerd: "Heb niet gezien dat hij die kans wilde grijpen"

FC Twente verloor afgelopen weekend met 1-0 op bezoek bij NEC. Bij De Oosttribune bespreken Bert van Losser, Jan van Staa en Tijmen van Wissing de nederlaag van de Tukkers. Zo wordt onder meer de opstelling van trainer Joseph Oosting behandeld, die opnieuw voor een andere basiself koos.

"Ik vind dat Oosting de goocheldoos qua opstelling even weg moet doen", zegt Van Losser bij De Oosttribune. Van Wissing haakt in: "Bij PSV heeft hij een experiment gedaan. Dat is gewoon mislukt en dat hij heeft ook toegegeven. Dat is een fout van hem geweest. Deze keer heeft hij alleen Younes Taha een kans gegeven ten faveure van Michel Vlap. Vlap was de laatste weken ook beduidend minder, maar viel wel weer goed in."

Van Wissing vervolgt: "Taha heeft nu zijn kans gehad, maar ik heb niet gezien dat hij die wilde grijpen. De eerste paar seconden had hij nog een balletje met een hakje, dat ik denk: die begint met de flair en bravoure die we zoeken bij een buitenspeler. Daarna hebben we hem niet gezien."

Van Losser had het middenveld van FC Twente graag anders gezien tegen NEC. Hij had liever Vlap in de basis gezien, en een middenveld met Steijn, Kjolo en Sadilek. "Ik had Eiting niet opgesteld." Van Staa haakt in: "Met Kjolo en Sadilek heb je een verdedigend blok. Dan is Steijn sterker in de combinatie naar voren toe, in het lopen. Nu heb je met Eiting een ander soort voetballer: die wil aan de bal komen en de afstemming is dan ook verdedigend wat anders."

"Aan de andere kant denk je van: als je heel veel gaat wisselen... Want je ziet nu ook de onvrede. Vlap die zich dan weer uitlaat in de pers." Van Wissing snapt de onvrede van de aanvaller. "Vlap vindt dat hij hoort te spelen: mag een speler dat vinden? Ik vind wel dat Vlap best een keer op de bank gezet mag worden. Twee goals en twee assists is voor een linksbuiten van Twente gewoon te weinig", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties