Taha 'echt goed': "Die wist hij grotendeels in de tang te houden"

Younes Taha in De Grolsch Veste
Younes Taha in De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Utrecht won zondagmiddag in de Grolsch Veste met 0-1 op bezoek bij FC Twente en Bart Latuheru heeft twee spelers van de club uit de Domstad opgenomen in zijn Elftal van de Week: Souffian El Karouani en Jens Toornstra, die in de eerste helft de enige (en dus winnende) treffer voor zijn rekening nam.

"El Karouani van FC Utrecht speelde een sterke wedstrijd op bezoek bij FC Twente met Taha als echt goede tegenstander, die hij grotendeels in de tang wist te houden", vertelt de voormalig profvoetballer op de website van De Telegraaf. "Daarbij had hij met de assist op Jens Toornstra ook zijn aanvallende inbreng. Na een trainerswissel heeft hij mentaliteit getoond en zich weer terug in het elftal geknokt", constateert Latuheru.

"Jens Toornstra is dan ook de andere speler van FC Utrecht in het elftal", vervolgt hij. "In het drukzetten, de tweede bal pakken, slim zijn in het ophouden van tegenstanders en in balbezit de diepgang hebben en aanspeelbaar zijn; daarmee zagen we weer de ouderwetse Toornstra, die ook nog scoorde. Hij was hier en daar misschien afgeschreven, wordt ook ouder en dan is het knap om dit er nog uit te krijgen.”

Taha begon bij FC Twente in de basis, doordat Daan Rots ziek was. In de eerste helft had de Marokkaanse buitenspeler twee assists kunnen hebben, maar Ricky van Wolfswinkel en Sem Steijn hadden het vizier niet op scherp staan. De creatieve linkspoot had echter ook een paar keer gevaarlijk balverlies en kreeg een kwartier voor tijd kramp. Mitchell van Bergen kwam in de 80e minuut als invaller het veld in.

Lees meer:
0 reacties