Taha krijgt kritiek: "Twee keer niks laten zien als basisklant"

Younes Taha zit op het gras
Younes Taha zit op het gras Foto: © BSR Agency

Younes Taha wist als basisklant wederom niet te overtuigen. Tegen FC Utrecht was hij een van de dissonanten en Tijmen van Wissing is dan ook uiterst kritisch.

"FC Utrecht was echt in vrijwel alles beter, maar FC Twente kreeg de beste kansen. Eiting en Steijn creëerden die kansen, terwijl ook Taha kansen creëerde", zegt Van Wissing bij De Oosttribune-podcast van RTV Oost. "Taha was naast de kansen die hij creëerde niet de beste, maar Vlap was ook niet goed en de backs ook niet."

"Maar hij heeft twee keer niks laten zien als basisklant. Ik vind de tegengoal een fout van Taha", aldus Van Wissing. Taha verspeelde de bal op knullige wijze, waarna Jens Toornstra uiteindelijk scoorde. "Hij valt heel goed voor hem, hij kan hem in de loop meenemen, maar hij wil hem heel moeilijk aannemen, wat hij helemaal niet moet doen. Eiting en Smal doen niets en vervolgens is het 1-0 via Toornstra."

Van Wissing viel op dat Taha een kunststukje probeerde op te voeren. "Ik had tijdens het wedstrijd al het idee: waarom je laat die bal niet gewoon lopen? Leer de wedstrijd lezen, hij speelt ballen achter het standbeen langs, hij wil in het oog springen van de fans, maar het is een fout van Taha ook."

Lees meer:
0 reacties