Taha maakt indruk bij FC Twente: "Schuurt tegen basisplaats aan"

Younes Taha en Youri Regeer in het uittenue van FC Twente
Younes Taha en Youri Regeer in het uittenue van FC Twente Foto: © Pro Shots

Younes Taha had wat aanpassingsproblemen toen hij naar FC Twente kwam, maar lijkt er de laatste weken steeds beter in te komen. Tegen Go Ahead Eagles bekroonde de aanvaller zijn invalbeurt met zijn eerste Eredivisie-goal.

De volgende stap voor Taha is een basisplaats, maar wanneer dat gaat gebeuren weet Tijmen van Wissing niet. "Ik denk dat hij er steeds meer tegenaan schuurt", begint de verslaggever in de Oosttribune-podcast. "Maar als Oosting zijnde heb je ook een bepaalde relatie opgebouwd met de spelers die er altijd staan, die altijd geleverd hebben. Dan snap ik wel dat je niet zomaar op basis van een paar goede invalbeurten iemand passeert. Met Taha heb je in de eerste maanden gezien dat hij fysiek gewoon niet op orde was."

Collega Nico Wantia denkt dat de Marokkaans-jeugdinternational klaar is voor een basisplaats. "Taha heeft vorig seizoen bij PEC Zwolle wel bewezen dat hij een neusje voor de goal heeft", weet hij. "Hij heeft veel scorend vermogen, dat liet hij in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ook weer zien: één kans en het was meteen raak, op een mooie manier afgerond. Ik zeg niet dat er iemand uit moet, maar als dat wel het geval is, staat Taha volgens mij wel klaar."

"Maar Oosting mag niet met twaalf man spelen", vervolgt Van Wissing. "Hij maakt zeker een goede indruk. Waar Ünüvar achterblijft en Carel Eiting terecht nog steeds moet toekijken, is Taha wel degene die het dichtst tegen een basisplaats schuurt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand