Talent breekt door: "Hij moest weg omdat FC Twente geldnood had"

Thomas Beelen
Thomas Beelen Foto: © Pro Shots

Martijn Krabbendam van Voetbal International analyseert na afloop van het duel tussen Feyenoord en Sparta (2-0) de basisplaats van Thomas Beelen, de speler die in de jeugd van FC Twente speelde. Hij haalt een anekdote aan uit het verleden waarom Beelen wegging uit Enschede.

Krabbendam is lovend over de verdediger die Gernot Trauner verving in de basiself. "Thomas Beelen speelde een hele goede wedstrijd. Ik wist dat hij al dicht tegen een basisplaats aanzat, hij traint heel goed. Slot gaf ook aan dat hij tegen FC Twente goed inviel. Hij koos voor Beelen en niet voor Trauner omdat hij dacht dat hij op dat moment de kwaliteiten van Beelen beter kon gebruiken dan die van Trauner. Hancko geeft aan dat hij tijdens de trainingen ontzettend goed bezig is en bij de bespreking zit. Je voelt aan alles dat deze jongen eraan zit te komen."

Krabbendam vertelt nog een anekdote over de jongeling. "Dick Schreuder heeft hem opgepikt bij Zwolle en opgepoetst. Die jongen zat bij FC Twente, daar moest hij weg omdat Twente geldnood had en schrapten ze het vervoer om kosten te besparen. Die jongen had geen zin om 5 uur lang met het openbaar vervoer naar Enschede te gaan, dus hij ging voetballen bij wijk waar hij woont. Een jaartje later kwam hij in de opleiding van PEC Zwolle terecht en daar deed ie het wel aardig maar zagen ze niet meteen een geweldig talent in hem."

Beelen speelde vanaf 2011 in de jeugd bij FC Twente maar moest in 2016 vertrekken omdat FC Twente het vervoer van jeugdspelers niet meer zelf ging regelen.

Lees meer:
0 reacties