'Talenten ontlopen die ons vijftien miljoen hadden op kunnen leveren''

Ted van Leeuwen begon deze zomer aan een moeilijke klus bij FC Twente. De nieuwe technisch directeur merkte dat iedereen in Enschede terughoudend was.

"Het geld was bevroren en ze hebben allemaal zoveel angst en schade opgelopen", vertelt Van Leeuwen bij EenVandaag. "Niemand durfde meer enig risico te nemen. Een gevolg was dat er geen snelheid in handelen werd ontwikkeld. Daardoor is ons een aantal talenten ontlopen, van wie ik denk zeker te weten dat die ons in twee jaar vijftien miljoen euro hadden op kunnen leveren."

"Die hadden natuurlijk binnen moet lopen, maar die zijn andere deuren binnengelopen", legt de technisch directeur uit. "Die had ik voor weinig binnen kunnen halen. Het aardige aan voetbal is dat je met niets meer geld kan verdienen dan met spelers, ook verliezen overigens. Daarom hebben ze mij gehaald, om dat soort dingen te doen. Daarom ben ik wat gefrustreerd dat een aantal van deze dingen niet is doorgegaan."

Van Leeuwen heeft niet direct hoge verwachtingen. "Het gaat nog een paar weken duren, als de competitie als op gang is, voordat wij een ingespeeld elftal hebben", aldus Van Leeuwen, die het wel naar zijn zin heeft. "Het is een enorme club en het kost enorm veel tijd en energie. De dampkring uit willen, lijkt ontzettend ver weg, maar het is net zover als vanaf hier naar Amsterdam. Alle dingen lijken verder dan ze in werkelijkheid zijn, als je het maar probeert en er aan werkt. Dan moet het wel weer komen."

Foto: Sportfoto-oost

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand