Tapia laat Copa América schieten uit angst: "Erg groot risico"

Renato Tapia en Youness Mokhtar namens FC Twente
Renato Tapia en Youness Mokhtar namens FC Twente Foto: © Pro Shots

Renato Tapia, in het verleden speler van FC Twente, Feyenoord en Willem II, gaat niet naar de Copa América. De middenvelder heeft het kamp van Peru verlaten om zich te focussen op zijn carrière als clubspeler.

"Iedereen weet dat mijn contract bij Celta de Vigo afloopt op 30 juni en dat daarna de internationale transfermarkt geopend is. In deze context is trainen en het spelen van wedstrijden een erg groot risico voor mijn persoonlijke en professionele toekomst", zo laat hij weten geciteerd door Voetbal International.

Tapia wordt gelinkt aan een transfervrije overstap naar Girona, door een bovenbeenblessure speelde hij maar 25 keer mee met Celta dit seizoen. Peru zou nog oefenen tegen Paraguay, maar daar is Tapia niet meer bij. "Enkele dagen voor deze wedstrijd heb ik mijn situatie uitgelegd aan de president van de bond."

De bond en de speler kwamen er vervolgens niet uit. "Er kwam geen oplossing en de oefeninterland moest ik gewoon spelen. Daarmee werd mijn fysieke integriteit in gevaar gebracht, met een potentiële blessure als risico", besluit de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties