Te Wierik legt uit: "Dan heb ik niet zoveel zin om te voetballen"

Mike te Wierik tegen FC Twente
Mike te Wierik tegen FC Twente Foto: © Orange Pictures

Na de 3-0 nederlaag tegen FC Twente kwam FC Groning verdediger Mike te Wierik zijn analyse geven voor de camera van ESPN. De woorden van Te Wierik maakten duidelijk hoe emotioneel het ook voor de spelers van FC Groningen is geweest.

Te Wierik hoeft niet lang na te denken wanneer er wordt gevraagd welke emotie er overheerst. "Ja, er kan maar één emotie zijn die overheerst. Ik weet niet zo goed wat ik er over moet zeggen. Als je aan het begin op het veld staat en je ziet dat kleine ventje, dan heb ik niet zoveel zin om te voetballen, moet ik eerlijk zeggen. Dan zie je dat voetbal maar een bijzaak is."

"Op een gegeven moment zit je in de flow van de wedstrijd, dat moet ook. Maar dat het moeilijk is, lijkt met duidelijk. Nogmaals, het is heel pijnlijk, ik heb er geen woorden voor. Ik heb met Jody gespeeld het Nederlands elftal onder de 19, hij is van mijn lichting. Als je het dan hoort, toen ik binnen kwam van de training, dan denk je echt What the fuck, zo verklaart de verdediger. Aan het begin, wanneer je daar staat, dan denk je echt dat de wedstrijd je gestolen kan worden. Daarna probeer je je op te richten en er alles aan te doen om de wedstrijd te winnen. Dat hebben we gedaan maar het was niet genoeg om drie punten te pakken."

Het is voor FC Groningen de zesde nederlaag op rij, het zijn niet allemaal dezelfde nederlagen. "De eerste nederlaag was tegen Ajax, die wedstrijd was de beste wedstrijd van die zes. Daar had je nog een trots gevoel, tegen Ajax, de beste club van Nederland. Als je daarna de serie ziet tegen Heerenveen uit, Heracles thuis, RKC uit, Sparta thuis en nu Twente uit, als je dan nul punten haalt, dan is dat gewoon niet goed. Voor mijn gevoel staan we al tien jaar op 36 punten maar we moeten zondag goed afsluiten. Als dat niet genoeg is voor de play-offs dan heb je het ook absoluut niet verdiend."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand