Technisch manager Rene Roord trots: "Een prestatie van jewelste"

Rene Roord in De Grolsch Veste
Rene Roord in De Grolsch Veste Foto: © NESimages

Rene Roord is hartstikke trots op 'zijn' FC Twente Vrouwen na het behalen van de negende landstitel in de clubhistorie. De technisch manager van de Tukkers vindt het 'ongelooflijk knap' dat de ploeg uit Enschede dit seizoen kampioen is geworden.

"We hebben een heel goede start van het seizoen gehad, met het winnen van de Supercup en het behalen van de volgende ronde in de Champions League", blikt Roord op de clubwebsite terug op het seizoen. "Het was een enorme inspanning om die eerste ronde door te komen en ik ben heel trots dat dat toen gelukt is."

Hij gaat verder: "Helaas is de poulefase halen net niet gelukt, maar het is wel een markeringspunt dit seizoen omdat we een paar dagen later er weer moesten staan in de competitie. Dat hebben we week in week uit goed gedaan en daardoor zijn we nu landskampioen", meent Roord.

Op de slotdag was FC Twente Vrouwen met 2-0 te sterk voor Telstar Vrouwen. "Het is heel hard werken, maar je moet uiteindelijk ook slim zijn", legt de technische man uit. "We stoppen er allemaal veel energie in, dat gaat wel verder dan dat het op het oog lijkt. Er gaat geen dag voorbij dat je er niet mee bezig bent, en van daaruit is het de kunst om met de speelsters die je haalt het juiste team en gevoel te creëren. Dan hoop je iets meer te hebben dan een ander."

"Het benadrukt en geeft aan hoe goed FC Twente bezig is", vindt Roord. "Voor FC Twente Vrouwen is het een prestatie van jewelste en is het goed voor de naam FC Twente en voor de uitstraling in de regio. Ook en belangrijk onderdeel is dat we nu aan de gunstigere kant van de Champions League loting zitten, hopelijk zien we dat ook een keer terug."

Lees meer:
0 reacties