"Ted van Leeuwen heeft laten zien dat hij goed kan schilderen"

Ted van Leeuwen in gesprek met ESPN
Ted van Leeuwen in gesprek met ESPN Foto: © Pro Shots

Ted van Leeuwen is achter de schermen druk bezig met de samenstelling van de selectie bij NEC. Wilco van Schaik heeft het volste vertrouwen in de ervaren technisch directeur, die in het verleden onder meer werkzaam was bij FC Twente.

"Ted is een man van weinig woorden en veel daden", legt hij uit op de website van Voetbal International. "Bij Ted is het zo dat hij iets naar buiten brengt zodra er iets te melden is. Ik begrijp wel dat de pers en de supporters soms meer willen weten, maar hij werkt het beste als hij in de anonimiteit zijn dingen kan doen", constateert Van Schaik.

"Hij werkt al meer dan dertig jaar in het voetbal", vervolgt hij. "Intern deelt hij heel summier waar hij mee bezig is, aan een kleine groep. Dan gaat hij, zoals hij dat zegt, een schilderij maken. Iedere dag komt er een likje verf bij, zo is hij aan het componeren. Dat doet Ted al jaren op zijn eigen manier. Het is een grondig proces, mooi om van dichtbij mee te maken", aldus Van Schaik.

"We hebben genoeg pannetjes op het vuur staan", verklapt hij. "Soms kan het binnen drie dagen de goede kant opvallen en soms duurt het nog vier weken. Ik zie weleens bij Sterren op het Doek dat ze eerst met potlood een schets maken. In die fase zit Ted nu waarschijnlijk. En als ik die schets zie, denk ik: Dat ziet er leuk uit. Ted heeft laten zien dat hij goed kan schilderen. Ik hoop dat onze Picasso een mooi werk neerzet", besluit Van Schaik.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand