Telefoon van Quincy Promes afgetapt: "Anders steek ik hem dood"

Oud-FC Twente-speler Quincy Promes, die wordt vervolgd voor poging tot doodslag op zijn neef, heeft de steekpartij in gesprekken met zijn familie bekend. De voetballer wist niet dat zijn telefoon onder de tap stond. Wel is de rechtszaak tegen de buitenspeler uitgesteld.

Dit blijkt uit het strafdossier dat is ingezien door Nieuwsuur . Het Openbaar Ministerie verdenkt Promes ervan dat hij op 25 juli 2020 na afloop van een familiefeestje in Abcoude zijn neef in de knie heeft gestoken. Hij wordt verdacht van poging doodslag en zware mishandeling. Promes zelf heeft tot nog toe altijd ontkend, maar in de transcriptie van de tapgesprekken is te lezen dat Promes zijn neef dood wilde steken. De gesprekken vonden kort na de steekpartij plaats. Iets na 01.00 uur 's nachts belt Promes met zijn vader en vraagt hem: "Waarom spring je voor die neef van je? Je hebt zijn leven gered." Zijn vader antwoordt: "Quincy, ik wil niet dat je in de problemen komt."Waarop Promes reageert: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?"

"Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?"

Quincy Promes

De datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak stond gepland voor 31 maart, maar is nu tot nader order uitgesteld, meldt RTL Boulevard. De advocaat van het slachtoffer, Yehudi Moszkowicz, vindt dat het Openbaar Ministerie de voormalig Ajax-aanvaller moet vervolgen voor poging tot moord. Daarom zijn zij nu een procedure gestart bij het gerechtshof om dat af te dwingen. "Ik acht deze procedure kansrijk", zegt Moszkowicz Gerard Spong, de advocaat van Promes, laat weten van mening te verschillen met Moszkowicz. Het is onduidelijk zijn cliënt het proces zal bijwonen. "We beraden ons nog of Promes, gelet op de situatie in Rusland, aanwezig zal zijn", aldus Spong.

Lees meer: