Ten Hag haalt uit: "Vanaf de eerste minuut heeft hij kritiek geleverd"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Manchester United verloor afgelopen weekend in de Premier League met 1-2 van Fulham. Analist Jamie Carragher was opnieuw kritisch op Erik ten Hag en zijn elftal. De Engelsman is niet te spreken over de manier van verdedigen bij 'The Red Devils'. Ten Hag, oud-speler van FC Twente, is klaar met de kritiek van Carragher en andere analisten.

"Sommige analisten zijn heel objectief in hun reacties en hebben hele goede adviezen", begint Ten Hag bij Sky Sports. "Sommigen zijn heel subjectief - Jamie Carragher is er daar één van. Vanaf de eerste minuut heeft hij kritiek geleverd en nu wil hij zijn punt maken. Over het eerste half uur had hij een punt. Fulham had wat verrassingen op het middenveld, we moesten op zoek naar oplossingen. Die vonden we na een half uur."

De trainer vervolgt: "Ik was niet blij met hoe we verdedigden, al helemaal over de linkerkant, hoe we daar drukzetten. Ze braken vooral in het eerste half uur meerdere keren uit over de linkerkant. Dat mag niet gebeuren. Dat heeft te maken met bereidwilligheid, 'spirit' en passie."

"De afgelopen weken was dat wel heel goed van dit team en daarom wonnen we wedstrijden. Ik weet dat voetballers geen robots zijn. Soms hebben ze slechte dagen. Het is onacceptabel en we moeten het beter doen, maar de afgelopen weken hebben we heel heel goed gedaan", aldus Erik ten Hag. Manchester United won woensdagavond in de FA Cup met 0-1 van Nottingham Forest.

Lees meer:
0 reacties