Ten Hag krijgt erkenning: "Bij FC Twente was hij nog assisterend"

Erik ten Hag op bezoek bij Brentford
Erik ten Hag op bezoek bij Brentford Foto: © Pro Shots

Edson Braafheid en Orlando Engelaar zijn lovend over hun oude trainer Erik ten Hag. Het tweetal maakte hem mee als assistent bij FC Twente.

"Het verbaasde mij dat hij de trainer was die hij toen was, toen ik bij FC Utrecht kwam", zo vertelt Braafheid over zijn tweede ervaring met Ten Hag bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "Dat respect en die kennis die hij toen had, bij Twente was hij nog assisterend. Fred Rutten bepaalde daar alles. Ten Hag heeft zich toen ook naar zijn rol gedragen, maar toen hij trainer werd, keek ik echt mijn ogen uit. Dit had hij al die tijd in zijn mars gehad."

Braafheid is dan ook onder de indruk van de oefenmeester. "Die man is ook echt een voetbalfreak. Hij bestudeert echt alles en dat combineert hij met de omgang met spelers. Ten Hag kweekte echt die cultuur van harmonie en toch ook presteren. Dat kon hij echt heel goed."

Engelaar is het daarmee eens. "Dat voetbalinhoudelijke, daarvan zagen we wel echt gelijk dat hij 'next level' was in het nadenken. Helemaal bezeten van het spelletje, want je kon hem ook alles vragen. Met die jonge jongens toen zag je ook vaak dat Ten Hag degene was die de jonge jongens moest aanpakken. Later bleek ook wel dat hij spelers voor zich kon winnen en een groep kon managen. Dat maakt van hem de toptrainer die hij nu is."

Lees meer:
0 reacties