Ten Hag looft oud-trainer FC Twente: "Hij was ongelofelijk gedreven"

Erik ten Hag en René Hake
Erik ten Hag en René Hake Foto: © Pro Shots

Voormalig FC Twente-trainer René Hake maakt indruk als hoofdcoach van Go Ahead Eagles. De 51-jarige Coevordenaar werd in 2005 werkzaam bij de jeugdopleiding van de Enschedese club. Hake werkte daarvoor bij FC Emmen. Hij werd opgepikt door Erik ten Hag, de huidige trainer van Manchester United.

"De opleiding van Emmen viel op", zegt Ten Hag tegen Voetbal International. "René deed daar eigenlijk hetzelfde werk als ik. De jeugdelftallen waren naar een aardig niveau geklommen en ze speelden herkenbaar voetbal. Ook braken talenten als Bas Dost door. We hebben een goed gesprek gevoerd waaruit bleek dat we voetballend én als mens op één lijn zaten."

Ten Hag gaat verder: "René werd verantwoordelijk voor de bovenbouw. Hij was ongelofelijk gedreven, ambitieus, maar ook enorm overtuigd van zichzelf. Een trainer met een CIOS-achtergrond die heel methodisch te werk ging. René had competenties die je op het voetbalveld niet leert."

Ten Hag ziet dat Hake een echte voetballiefhebber is. "Na onze gemeenschappelijke periode bij Twente hebben we altijd contact gehouden. We spreken af en bellen met elkaar. Je praat over privézaken, hoe het thuis gaat en met de kinderen. Maar meestal gaat het toch over voetbal. Daar raken we niet over uitgesproken", aldus Ten Hag.

Lees meer:
0 reacties