Ten Hag positief over speler FC Twente: "Ben zeer gecharmeerd"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag beleeft niet de meeste makkelijke tijden in zijn carriere als voetbaltrainer. De oud-speler van FC Twente presteerde dit seizoen niet zo heel goed met Manchester United, maar kan met het winnen van de FA Cup het seizoen nog een klein beetje redden.

Tegenover Voetbal International laat de oefenmeester zich uit over zijn oude club, FC Twente. Hij ziet dat de Enschedese club het goed doet. "FC Twente is heel goed bezig. Ze zijn van ver gekomen. De club had altijd financiële problemen, maar door de verkoop van Manfred Ugalde hebben ze een grote stap voorwaarts kunnen zetten. FC Twente is nu echt de vierde club van Nederland, ze zijn AZ voorbij. Veel groter achterland ook met mogelijkheden. Je ziet dat ze bij FC Twente stapje voor stapje de club aan het opbouwen zijn."

Ten Hag gaat er nog wat dieper op in. "Dat zie je ook terug aan het elftal. Een perfecte mix, met jong talent, regionale gezichten, maar ook ervaren spelers die weten wat er wordt gevraagd, en een goede as. Lars Unnerstall is een topkeeper voor FC Twente, Ricky van Wolfswinkel is heel sterk en belangrijk. En ik ben zeer gecharmeerd van Robin Pröpper. Dat is echt een topper voor FC Twente. Kijk maar terug. Elke keer als hij wegvalt, gaat het elftal minder spelen. Het is een heel degelijk elftal, zit goed in elkaar. En met Joseph Oosting staat een uitstekende trainer voor de groep."

Lees meer:
0 reacties