Ten Hag 'helpt' FC Twente aan mogelijke aanwinst: "Rechterspits"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Arnold Bruggink heeft met FC Twente de pijlen gericht op Facundo Pellistri. De Uruguayaan moet worden gehuurd van Manchester United en wordt in Enschede gezien als de beoogde vervanger van Vaclav Cerny.

Erik ten Hag, inmiddels coach bij United, heeft Pellistri aangeprezen bij Bruggink. "Je bent uiteindelijk altijd afhankelijk van de speler. Dat contact is er en natuurlijk ook met de baas van Manchester United, want die kennen wij ook", zegt de technisch directeur in de podcast De Ballen Verstand. Daarbij speelt Ten Hag dus ook een rol. "Dat helpt wel, ja. Maar dat helpt omdat hij de club kent."

"Wij kunnen hem hooguit aangeven, en ook aan de speler en zijn zaakwaarnemer, wat wij hem kunnen bieden. Wat hij bij ons kan krijgen qua club, qua speelwijze, mogelijkheden om te spelen, hoe wij hem kunnen helpen en hij ons kan helpen. Dan bepaalt de speler uiteindelijk zelf. Maar 'the boss' is in Engeland wel heel belangrijk en in dit geval is dat Erik ten Hag uit Twente", vervolgt Bruggink.

Stond Pellistri bij FC Twente op het lijstje of komt de naam van de 21-jarige international puur uit de koker van Ten Hag? "Hij is wel regelmatig gezien door ons, maar dan gaat het wel vaak op de laatste manier. Daar is niets mis mee, want zo gaat het heel vaak. Maar je gaat ook naar het profiel van die speler kijken. Wat wil je op welke plek? Hij is een rechtsbenige rechterspits terwijl wij daar vorig seizoen speelden met Cerny als linkspoot", blikt Bruggink terug.

De voormalig profvoetballer heeft echter hoge verwachtingen van Pellistri. "Dit is een jongen met een enorm goede dribbel en diepte die bij ons echt noodzakelijk is. Die diepte hebben we minimaal aan één kant nodig, en dat heeft hij", vervolgt hij enthousiast. "Zijn statistieken bij Uruguay zijn heel goed. Met name qua assists, want het zelf scoren is iets minder. Maar ik denk dat hij de potentie heeft om voor ons een goede speler te kunnen zijn", besluit Bruggink.

Lees meer:
0 reacties