Ten Hag: "Verschrikkelijk om in zo'n situatie te moeten leven"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag beleeft een moeizame periode bij Manchester United. De oud-speler van FC Twente besloot kerst met een goed gevoel na een 3-2 zege op Aston Villa, maar daarna volgde een pijnlijke nederlaag bij Nottingham Forest (2-1).

Met wat voor gevoel gaat de oefenmeester het nieuwe jaar in? "Ik ben nooit helemaal tevreden", reageert hij in De Telegraaf. "Ik probeer het als mens altijd beter te doen dan het jaar ervoor. Sportief, maar zeker ook in mijn persoonlijke omgang met familie, vrienden en collega’s. Dat zit in mijn karakter. Niet dat ik nu ineens met allerlei nieuwe voornemens kom, die heb ik eigenlijk doorlopend en continu. Het leven is kort, dus je moet eruit halen wat erin zit", aldus Ten Hag, die een grote wens heeft.

"Ik zou graag willen dat iedereen tevreden kan zijn met het leven dat hij of zij heeft. Dat klinkt misschien wat algemeen, maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Kijk bijvoorbeeld naar de oorlogen in Oekraïne en Israël. Het is verschrikkelijk om in zo'n situatie te moeten leven. En zelfs in Nederland kampen mensen nog altijd met armoede of andere grote problemen. Daar moeten we de ogen niet voor sluiten. Zij die het, om wat voor reden dan ook, moeilijk hebben, wens ik heel veel sterkte. Ik hoop dat de samenleving hen kan ondersteunen, zodat ook zij een tevreden leven kunnen leiden."

Lees meer:
0 reacties