Ten Voorde: "Alleen dat al is een dik compliment voor FC Twente"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

De Champions League komt naar Enschede. Leon ten Voorde is van mening dat de Tukkers de derde plek in de Eredivisie uitsluitend aan zichzelf te danken hebben en wil niet teveel naar concurrenten kijken. 

"De Champions League is nu nog o zo ver weg, maar hoe vaak zal het nog gebeuren dat FC Twente er tegelijkertijd zo dichtbij is? Een keer in de historie pronkte FC Twente op het miljoenenbal en dertien jaar na die prachtige entree op het allerhoogste podium (thuis tegen de toenmalige titelhouder Inter) kan de Champions League-hymne weer worden afgestoft in De Grolsch Veste", opent Leon ten Voorde in de TC Tubantia. "Alleen dat al is een dik compliment voor de Enschedese club, die in vijf jaar tijd van de Keuken Kampioen Divisie is opgeklommen naar het voorportaal van het allerhoogste."

"Na de vierde en de vijfde plaats nu naar plaats drie. Wie had dat durven bevroeden toen Jan Streuer en Ron Jans in 2020 met vrijwel niets moesten beginnen? Criticasters kunnen wijzen op het dramatische seizoen van Ajax en het wisselvallige optreden van AZ, maar daarmee doe je geen recht aan de prestaties van de Tukkers", weet de journalist.

"Er is elk seizoen wel een topclub die tegenvalt en dan is het de kunst op het juiste moment in dat gat te springen. Het vaak terecht geroemde AZ eindigt voor de twee keer in drie tijd jaar onder FC Twente", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties