Ten Voorde: "Als ik Robin Pröpper was zou ik zeggen: dikke vinger"

Robin Pröpper
Robin Pröpper Foto: © Orange Pictures

Aankomend weekend verwacht de KNVB weer van de aanvoerder in de Eredivisie dat de OneLove-band gedragen gaat worden. Leon ten Voorde houdt in de podcast De Ballen Verstand van De Tubantia een vurig pleidooi om dit niet te doen. De aanvoerder moeten zich volgens de FC Twente-watcher niet laten misbruiken door een bond zonder ruggengraat.

“Ik ben tegenwoordig bestuurslid van de Nederlandse Sport Pers (NSP)”, onthult Leon ten Voorde. “Van de KNVB kwam de vraag binnen of de NSP wilde tekenen voor de OneLove-actie. Normaal zou ik zeggen: Het zal allemaal wel. Maar deze keer heb ik me heel principieel opgesteld. Waarom zou je je daarvoor laten gebruiken door een bond die dat alleen voor de bühne doet."

"Komend weekend moeten de spelers weer die OneLove-band dragen van de KNVB", gaat Ten Voorde verder. "Dat is de bond die deze week op de enige kandidaat (Infantino red.) gaat stemmen in Rwanda. Op een man die deze winter nog landen wilde gaan straffen als ze een bepaalde band zouden gaan dragen. De KNVB gaat namens 1,2 miljoen leden een stem uitbrengen op Infantino. Dat is natuurlijk te gek voor woorden. Iedereen zal het met de OneLove-actie eens zijn, maar de spelers worden daarvoor weer gebruikt dit weekend. Als ik Robin Pröpper was zou ik zeggen: Dikke vinger."

"Het feit alleen al dat de KNVB met een hele grote waffel naar het WK in Qatar is gegaan, maar ze zijn daar als een kleine jongen in de hoek gezet", gaat de journalist verder met zijn tirade. "Ik weet wel dat het allemaal achterhoede gevechten zijn als je je laat horen. Maar je hebt verdomme toch wel een beetje ruggengraat. De enige reden waarom ze dat doen is het WK voor vrouwen in 2027. Geen stem op Infantino betekent waarschijnlijk geen WK. Het is één grote farce voor de bühne. Het is om je kapot te schamen."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand