Ten Voorde: "Als je beetje normaal deed kon je met 1-4 winnen"

FC Twente ging afgelopen weekend als favoriet naar de Johan Cruijff Arena voor de ontmoeting met Ajax, maar keerde zonder punten terug naar Enschede. In Voetbalpraat op ESPN wordt de wedstrijd besproken.

"Het is heel makkelijk om te zeggen dat de trainer (Joseph Oosting red.) niet op een omzetting heeft ingespeeld", begint Kenneth Perez. "Het is een hele simpele omzetting. Het is niet zo dat de spelers het dan in eens niet meer weten. Nu komt Brobbey in de bal en moet Hilgers of Pröpper één tegen één met hem spelen, dat is niet te doen. Ze hadden beter het middenveld naar achter kunnen halen en vanuit de organisatie kunnen gaan spelen. De counters komen wel."

"Dat is doorgaans ook wel de kracht van Twente", reageert Leon ten Voorde. "Maar aan de bal durfden ze ook niks, als je ook tegen de bal de hele tijd kwijt bent kom je ook tegen dit Ajax in de problemen. Ondanks de domme overtredingen waar de goals uit vielen, had je het gevoel dat die goals anders ook wel waren gevallen."

"Alleen de laatste zes minuten zie je hoe kwetsbaar Ajax eigenlijk is", gaat hij verder. "Alleen je gaat dan tegen de klok spelen. Maar je zag wel dat als je hier een beetje normaal deed je er wel met 1-3 of 1-4 kon winnen. Maar Ajax speelde wel een goede wedstrijd, vooral Taylor die vooral in de tweede helft bij alles was betrokken."

Lees meer:
0 reacties