Ten Voorde: "Als je van Ajax kunt winnen, moet je het nooit nalaten"

Leon ten Voorde is blij
Leon ten Voorde is blij Foto: © Orange Pictures

FC Twente speelt zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Ajax. De Tukkers zijn al zeker van de vijfde plek, terwijl Ajax nog mag hopen op plaats twee.

"Er staat vooral natuurlijk voor Ajax heel veel op het spel", zegt FC Twente-watcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Ik zie PSV niet winnen in Alkmaar, dus dat kan nog interessant worden. Maar als FC Twente het niveau haalt van de afgelopen twee wedstrijden, dan zie ik Ajax niet winnen in Enschede."

Ten Voorde verwacht niet dat FC Twente-trainer Ron Jans spelers gaat sparen voor de naderende play-offs. "Dat is niet de bedoeling. Als je van Ajax kunt winnen, moet je het nooit nalaten. Zo vaak gebeurt dat niet. Ze hebben dit seizoen één thuisnederlaag gehad en dat was in de beker tegen Ajax", weet de journalist.

"FC Twente wil gewoon thuis ongeslagen blijven", vervolgt Ten Voorde. "Dat is natuurlijk een topprestatie. En het is ook nog wel heel bijzonder dat ze nog steeds het minste aantal tegendoelpunten hebben, 26 en Feyenoord 29. Ook dat willen ze gewoon goed afsluiten. Er zit gewoon dertigduizend man op Eerste Pinksterdag."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand