Ten Voorde: "Als ze die winnen dan staan ze dronken op het veld"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente kan praktisch gezien niet meer ingehaald worden door Ajax in de Eredivisie. Het gat is vijftien punten. AZ ligt acht punten achter op AZ. Leon ten Voorde spreekt van een haast geschiedkundig feit.

"Het meest bijzondere is, en we lopen al jaren mee, maar heb jij ooit meegemaakt dat FC Twente vijftien punten voorstaat op Ajax? Dat kan gewoon niet. Zelfs ik heb dat nog nooit meegemaakt. Het is niet normaal. Vijftien punten met nog vijf wedstrijden te gaan", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

"De derde plaats is zeker. Vlap zei: 'het is zeker.' Maar van Wolfswinkel reageerde daarop door te zeggen dat Vlap ook gezegd heeft dat hij gescoord heeft en dat klopt ook niet", lacht de journalist. "Met nog enig voorbehoud. Maar acht punten voor met nog vijf wedstrijden. Dan moet AZ nog drie wedstrijden meer winnen dan FC Twente. Dat gaat niet gebeuren. We hebben het al gezegd: als FC Twente de thuiswedstrijden wint dan zijn ze er."

"AZ haalt niet op de maximale buit binnen. Die komen nooit op 67 punten." Daarna kijkt Ten Voorde naar het programma van AZ. "Ze hebben het geluk dat ze dit weekend tegen RKC Waalwijk moeten. Die zijn wel echt slecht, dat gaan ze winnen. Maar na de bekerfinale moeten ze uit bij NEC. Het ligt eraan wat NEC in de bekerfinale gaat doen, als ze die winnen dan staan ze dronken op het veld. Bij FC Twente mogen ze het niet hardop roepen: die Champions League hymne kan erin."

Lees meer:
0 reacties