FC Twente-fans balen na onrust bij Ajax: "Heel vaak trammelant"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente verloor afgelopen weekend met 2-1 uit bij Ajax. Rondom die wedstrijd was er enige onrust met betrekking tot de Twente-supporters. In de podcast De Ballen Verstand reageren Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar hierop.

"Bijna iedere club die naar Amsterdam gaat, klaagt over de behandeling van de stewards", begint Ten Voorde. "Je wordt daar niet echt vriendelijk ontvangen en op een bepaalde manier wordt je daar behandeld. Ik las op een neutrale supporters-site dat er niets aan de hand was en dat het Twente-publiek is geprovoceerd. Ik weet niet hoe het is gegaan, maar ik weet wel dat je in Amsterdam beter op de snelweg kan gaan zitten dan dat je er als voetbalsupporter in de Arena bent. Dan krijg je nog een kop koffie aangeboden en word je met u aangesproken."

"Ik ben het er helemaal mee eens dat het met je eigen gedrag begint", gaat Ten Voorde verder. "Zoals ik al zei weet ik niet wat er precies is voorgevallen, maar wat ik wel weet is dat er in Amsterdam heel vaak trammelant is met uitsupporters. Veel meer dan bij andere clubs."

Lees meer:
0 reacties