Ten Voorde bekritiseert FC Twente-speler: "Belachelijke actie"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Leon ten Voorde zag FC Twente met 3-0 winnen van Go Ahead Eagles en dat de backs Joshua Brenet en Gijs Smal betrokken waren bij meerdere grote kansen. Zo stond Brenet aan de basis van de openingstreffer van Sem Steijn en scoorde hij in de tweede helft met een kopbal.

"Een goal en een assist, dat had hij ook wel even nodig. Oosting zei ook dat hij vanaf het begin 'aan' stond en dat is al een pluspunt voor meneer Brenet. Hij wil nog wel eens wat flegmatiek aan een wedstrijd beginnen", begint Ten Voorde in De Ballen Verstand van de TC Tubantia. Vervolgens gaat de journalist in op Gijs Smal. "Smal leverde een assist en dat vierde hij alsof hij de winnende treffer maakte. En dat snap ik ook wel. Dat was echt een bevrijding voor hem."

"Ik vond hem voor de rest een beetje 'mwah'. Een zesje, het kan wel beter", gaat Ten Voorde verder. "Hij was niet blij met zijn wissel, maar dat vind ik dan wel weer zó gek. Salah-Eddine is in de winterstop gehaald en heeft nog geen minuut gespeeld. Dan word je gewisseld bij 3-0 en ga je woedend het veld af. Alsof je meneer Smal niet mag wisselen bij 3-0."

"Het was een reactie van niks"
Leon ten Voorde

"Hij wil hogerop, maar als je tevreden bent met het spel van gisteren, dan mag er wel wat extra's bij", gaat Ten Voorde verder. De FC Twente-watcher zag een ploeggenoot van Smal wél het goede voorbeeld geven. "Sadílek speelde goed, werd ook gewisseld, maar hij deed gewoon normaal. Hij gaf iedereen een handje en begrijpt dit. Je doet het toch met elkaar?"

"Blijkbaar mag je hem niet wisselen. Dan is hij woedend. Belachelijk. Een belachelijke actie. Het was een reactie van niks. Het was ook duidelijk in beeld en iedereen in het stadion zag dat meneer als een donderwolk van het veld afstapte. Dan denk ik wel van: 'doe effe normaal!'", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties