Ten Voorde beseft: "Hij was een televisiespits voor supporters"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Ricky van Wolfswinkel staat dit seizoen al op vijftien treffers in de Eredivisie. Clubwatcher Leon ten Voorde is onder de indruk van de spits van FC Twente.

"Danilo had er vorig seizoen zeventien en toen was er op het laatst best wel veel kritiek van supporters op Danilo", begint Ten Voorde bij de podcast De Ballen Verstand. Daar begreep ik helemaal niks van. Iedereen speelt wel eens een slechte wedstrijd. Toen zei ik tegen mensen die kritiek hadden op Danilo dat ze heel blij moesten zijn dat FC Twente een spits had die zeventien goals maakt, want dat gebeurt niet al te vaak in de historie."

Technisch directeur Jan Streuer haalde afgelopen zomer echter Ricky van Wolfswinkel. "De naam was goed, maar er waren best wel twijfels gezien zijn status van de laatste jaren. Maar hij heeft er gewoon al vijftien in liggen", aldus Ten Voorde, die merkt dat Van Wolfswinkel een stuk populairder is dan Danilo. "Ja, absoluut. Maar dat heeft er voor een deel ook mee te maken dat ze Danilo nauwelijks hebben zien voetballen. Dat was tijdens de corona."

"Hij was een televisiespits voor de supporters", vervolgt Ten Voorde. "Van Wolfswinkel werkt keihard, hij heeft een bepaalde naam en de mensen zien dat hij voorop gaat in de strijd en de ploeg bij de hand neemt. Ze horen ook van ons en andere kanalen dat het een beetje een geinponem is in de selectie. Hij heeft een hele vrolijke uitstraling, dus dat werkt allemaal mee."

Virgil Misidjan juicht

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand