Ten Voorde: "Bij FC Twente heeft niemand zich onveilig gevoeld"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

Gedurende en na afloop van de play-off wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles ontstonden er rellen in en rondom De Galgenwaard. In de AD Voetbalpodcast worden deze rellen nogmaals aangehaald, en vergeleken met de situatie bij andere clubs in Nederland. 

"Ik zag vorige week een lijstje met het aantal toeschouwers bij alle clubs in Nederland", begint Leon ten Voorde. "Ik geloof dat Ajax meer dan een miljoen toeschouwers heeft getrokken. Twente zat op meer dan 500.000. Tegen Hammarby aan het begin van het seizoen liep het uit de hand, maar in de competitie heeft er denk ik niemand van de 30.000 zich onveilig gevoeld."

"Ik wil het nu ook niet bagataliseren", gaat hij verder. "Elk incident is er één te veel en je moet de relschoppers keihard aanpakken. Maar het gaat ook heel vaak goed natuurlijk, maar noem mij een evenement waar om de week 30.000 mensen zijn er nooit iets gebeurd."

"Dat is de andere kant inderdaad", reageert Etienne Verhoef. "Maar net hoe je het framed en benaderd. Maar als het dan gebeurd wordt het breed uitvergroot." "Dat is ook terecht natuurlijk", haakt Ten Voorde in. "Maar wat in Utrecht gebeurde in en buiten het stadion, dat kan natuurlijk niet. Utrecht gaat er ook wel serieus werk van maken. De mensen in beeld waren ook wel goed herkenbaar, ze hadden er niet zo goed over nagedacht. Geef ze gewoon een stadionverbod van 5 of 10 jaar, hopelijk is dat ook een afschrikmiddel."

Lees meer:
0 reacties