Ten Voorde: "Daar moet je als staf en spelers kritisch naar kijken"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente heeft afgelopen zaterdag met 0-3 weten te winnen bij Excelsior. De Tukkers scoorden alle doelpunten in het eerste kwartier van de wedstrijd. Clubwatcher Leon ten Voorde is lovend over de ploeg van trainer Joseph Oosting, al denkt hij wel dat FC Twente meer doelpunten had kunnen maken.

"FC Twente was ongekend, dat maak je zelden mee", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Het is in twintig jaar niet gebeurd dat een uitploeg in de Eredivisie binnen een kwartier op 0-3 stond. Dan vliegt ook alles er in. Los van die goals, ze waren ook echt goed in die openingsfase. Ik kreeg van een FC Twente-supporter een berichtje: dit is het beste kwartier sinds 2012."

Ten Voorde countert: "Ik kan me ook nog een openingsfase tegen PSV herinneren. Toen overrompelden ze PSV in De Grolsch Veste. Dat heeft iets meer cachet dan tegen Excelsior. Maar toch, dit was heel knap. Ze hadden binnen een kwartier die wedstrijd in de knip. Dan hoop je en verwacht je dat ze uitlopen naar een monsterscore, maar dat gebeurde niet."

FC Twente had misschien wel meer goals moeten maken. Ten Voorde: "Er was toch enige teleurstelling. Uiteindelijk overheerst dat andere, want ondertussen sijpelde door dat AZ 0-0 speelde tegen Almere City. Toen ze in de bus zaten was AZ al afgelopen, dus overheerst de tevredenheid. Maar je moet er als technische staf en spelers wel kritisch naar kijken. Na rust moet je daar gewoon uitlopen."

"Als je met 0-3 voorstaat en je krijgt na rust zulke mogelijkheden, dan moet je daar wel meer mee doen. Daar moet je anders mee omgaan. Het gebeurt elke ploeg die al zo vroeg 0-3 voorstaat. Je haalt niet meer het niveau van het begin. Dat is onmogelijk. Maar ze gingen pielen. Dat is logisch en ergerlijk tegelijk. Maar je moet wel professioneel zijn", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties