Ten Voorde: "Dan leg je zo'n psychologische druk neer bij AZ"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente speelt op woensdagavond een zeer belangrijke thuiswedstrijd tegen Almere City. Bij winst is volgens Leon ten Voorde de derde plek haast zeker binnen.

"Je hebt twee jaar lang de voorronde van de Conference League en nu ga je direct door naar de groepsfase van de Europa League. Dus dit is al een enorm succes. Maar je bent sportman en als je nu niet derde wordt zou het toch wel een teleurstelling zijn", opent Ten Voorde bij de Warming-up van TC Tubantia.

Hoe anders dachten de Tukkers over hun seizoen voor aanvang. "Voor het seizoen had je blind getekend voor plek vier, maar dat is nu niet meer voldoende met nog vier wedstrijden te gaan en de marge die je hebt. Je hebt alles in eigen hand. Nog twee thuiswedstrijden te winnen en je bent er", constateert hij.

"Ik wil nog een stap verder gaan: als je vanavond wint dan ben je er, dan heb je zo'n psychologische druk neergelegd bij AZ. NEC heeft er alle belang bij om minimaal zesde te worden. Als hoogst geklasseerde krijg je ook de finale thuis en die moeten er vol voor gaan. En NEC is gewoon in goede doen", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties