Ten Voorde: "Dan moet Vlap zich op andere plekken gaan richten"

Michel Vlap in duel met Carel Eiting op de eerste training van FC Twente
Michel Vlap in duel met Carel Eiting op de eerste training van FC Twente Foto: © Pro Shots

Het middenveld van FC Twente moet nog flink vorm gaan krijgen. Michel Vlap lijkt momenteel geen plekje te krijgen op het middenveld, waar Carel Eiting, Mathias Kjolo en Sem Steijn lijken te solliciteren naar een basisplek.

"Er kan nog zoveel gebeuren. Maar hij is niet dé 6. Als je met twee zessen gaat spelen, dan moet Vlap zich op andere plekken gaan richten. Maar misschien denkt Oosting anders. Trainers denken vaak in koppeltjes en het kan zijn dat hij ergens denkt: 'hey, dit koppeltje past heel goed bij elkaar', 'en dit koppeltje Kjolo en Eiting past niet zo goed bij elkaar'", opent Ten Voorde bij De Ballen Verstand van TC Tubantia.

Ten Voorde denkt dat Oosting misschien nog een ander soort middenvelder wil halen. "Ik vraag me af of FC Twente niet een middenvelder erbij moet hebben. Een grote en fysiek sterke middenvelder die wat toevoegt wat deze selectie niet heeft." 

Anderzijds is het nog altijd niet geheel duidelijk wanneer Michal Sadílek zich weer bij de selectie aansluit. "Maar stel dat Sadílek sneller terug is, dan heb je een middenvelder over. Er moet meer duidelijkheid komen over zijn blessure. Want stel hij is er maanden uit, dan kun je misschien aan een middenvelder gaan denken om te huren." 

Lees meer:
0 reacties