Ten Voorde: "Dat hadden er in de ideale situatie meer moeten zijn"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en daardoor sluiten de Tukkers het seizoen af op een knappe derde plek. Verslaggever Leon ten Voorde ziet echter wel dat veel nieuwelingen er (nog) niet in geslaagd zijn om een basisplaats te veroveren. 

"Van de zes nieuwelingen (Eiting, Taha, Van Bergen, Regeer, Ünüvar en Van Hoorenbeeck, red.) die in de zomer binnenkwamen, stond alleen Youri Regeer regelmatig in de basis", blikt hij terug op de website van Tubantia. "Dat hadden er in de ideale situatie meer moeten zijn, maar de verrassende ontwikkeling van dit seizoen laat ook zien dat je spelers soms niet te vroeg moet afschrijven", benadrukt Ten Voorde. 

"Mathias Kjølø, Sem Steijn en Daan Rots zijn na hun anonieme bijdrage van vorig jaar dit seizoen van grote waarde geweest", constateert hij. "Dat geldt ook voor Ricky van Wolfswinkel, die aan het eind van vorig seizoen op het tweede plan terechtkwam, voor de winterstop genoegen moest nemen met invalbeurten, maar na het vertrek van Manfred Ugalde volledig is opgebloeid", vervolgt Ten Voorde over de ervaren centrumspits. 

"De progressie van die spelers is mede de verdienste van de nieuwe trainersstaf, die vanaf de eerste dag met een gestructureerde, passievolle en individuele aanpak indruk heeft gemaakt op de groep", weet hij. "Oosting had grote schoenen te vullen, maar daar is hij glansrijk in geslaagd. De selectie was na de veel lossere benadering van Ron Jans toe aan nieuwe impulsen en meer structuur. De belangrijkste aankoop van Arnold Bruggink was daarmee een voltreffer. De nuchtere workaholic Oosting blijkt als trainer en als mens te passen bij de club en zijn achterban", besluit Ten Voorde. 

Lees meer:
0 reacties