Ten Voorde over transfer: "Ik zou hem in de winter niet halen"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Met het oog op de opkomende strijd om de derde plaats voor FC Twente lijkt het erop dat de club serieus moet overwegen om actief te worden op de transfermarkt tijdens de winterstop. Nu de ploeg zich in een competitieve positie bevindt, wordt volgens Leon ten Voorde de vraag relevant of ze de markt op moeten gaan om hun kansen op succes verder te vergroten.

"Het kan beter en als je uiteindelijk door wilt groeien, dan moet er inderdaad een kwaliteitsspeler voorin. Dat missen ze", stelt ten Voorde in gesprek bij De Ballen Verstand. "Ze missen een speler voorin die vanuit het niets een goal kan maken en die wedstrijd open kan breken."

De grote vraag die zich aandient, volgens Ten Voorde, is wat FC Twente zal ondernemen als ze in de winterstop op dezelfde positie in de ranglijst staan. "Voor de balans in de groep, moet je er rekening mee houden met wat je gaat doen. Maakt die ene speler jouw ploeg in een halfjaar beter. Dat is de afweging die ze bij Twente moeten gaan maken."

Ten Voorde noemt een voorbeeld van een mogelijke huurling waar afgelopen zomer sprake van was, namelijk Javairô Dilrosun. Hij vraagt zich af of zo'n speler de ploeg meteen, vanaf dag één, verbetert. Zijn conclusie is duidelijk: "Ja, ik zou hem in de winter niet halen voor een halfjaar." Het draait allemaal om het strategisch denken en de langetermijnvisie. "Als jij voor een goede prijs een kwaliteitsspeler kan kopen en die haal je meteen met het oog voor het jaar daarop, dan zeg ik: oké, dat snap ik. Dan moet het wel een hele goede zijn", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties