Ten Voorde over transfer: "Ik zou hem in de winter niet halen"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Met het oog op de opkomende strijd om de derde plaats voor FC Twente lijkt het erop dat de club serieus moet overwegen om actief te worden op de transfermarkt tijdens de winterstop. Nu de ploeg zich in een competitieve positie bevindt, wordt volgens Leon ten Voorde de vraag relevant of ze de markt op moeten gaan om hun kansen op succes verder te vergroten.

"Het kan beter en als je uiteindelijk door wilt groeien, dan moet er inderdaad een kwaliteitsspeler voorin. Dat missen ze", stelt ten Voorde in gesprek bij De Ballen Verstand. "Ze missen een speler voorin die vanuit het niets een goal kan maken en die wedstrijd open kan breken."

De grote vraag die zich aandient, volgens Ten Voorde, is wat FC Twente zal ondernemen als ze in de winterstop op dezelfde positie in de ranglijst staan. "Voor de balans in de groep, moet je er rekening mee houden met wat je gaat doen. Maakt die ene speler jouw ploeg in een halfjaar beter. Dat is de afweging die ze bij Twente moeten gaan maken."

Ten Voorde noemt een voorbeeld van een mogelijke huurling waar afgelopen zomer sprake van was, namelijk Javairô Dilrosun. Hij vraagt zich af of zo'n speler de ploeg meteen, vanaf dag één, verbetert. Zijn conclusie is duidelijk: "Ja, ik zou hem in de winter niet halen voor een halfjaar." Het draait allemaal om het strategisch denken en de langetermijnvisie. "Als jij voor een goede prijs een kwaliteitsspeler kan kopen en die haal je meteen met het oog voor het jaar daarop, dan zeg ik: oké, dat snap ik. Dan moet het wel een hele goede zijn", aldus Ten Voorde.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
8/12
FC Twente
20:00
Excelsior
zo
17/12
Sparta Rotterdam
14:30
FC Twente
za
13/01
FC Twente
18:45
AZ
za
20/01
NEC
16:30
FC Twente
zo
28/01
Feyenoord
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 14 44 42
2 Feyenoord 14 28 32
3 FC Twente 14 13 30
4 AZ 12 23 29
5 Go Ahead Eagles 14 5 22
6 Sparta Rotterdam 14 1 21
7 SC Heerenveen 14 -3 19
Bekijk de hele stand