Ten Voorde: "Dat is wel een kwaal van FC Twente dit seizoen"

Leon ten Voorde op de tribune
Leon ten Voorde op de tribune Foto: © NESimages

FC Twente boekte afgelopen weekend een moeizame zege op Vitesse. De Tukkers kenden een vliegende start en hadden in de eerste helft verder uit moeten lopen, maar maakten het zichzelf toch nog lastig in Arnhem.

"Vitesse was de eerste 35 minuten ontzettend aan het klooien", constateert clubwatcher Leon ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Elke diepe bal door de as van het veld... Daar lag zoveel ruimte. FC Twente kreeg ook zoveel ruimte om te voetballen. Je voelde aan dat het in de tweede helft een wedstrijd voor de snelle jongens bij FC Twente zou worden, want Vitesse ga zoveel ruimte weg."

Het liep toch anders. "Er gebeurde wel een beetje wat een kwaal is van FC Twente dit seizoen. Ze laten die wedstrijd langzaam maar zeker door de vingers glippen. In de laatste fase van de aanval werden ze zo slordig, je mist dan gewoon de urgentie. De urgentie om het aan te voelen en dat is kwaliteit. Het is een kwaliteit om die wedstrijd dan in het slot te gooien. Als je echt heel erg goed bent, sta je na een half uur op 0-3", aldus Ten Voorde

"Vitesse bakte er eigenlijk niets van, maar gaandeweg de eerste helft begon je je wel te ergeren aan het spel van FC Twente", vervolgt de journalist. "Je denkt: Het gaat je zometeen een keer gebeuren dat je niet oplet en vlak voor rust is het 1-1. Je voelde dat gewoon. En dan sla je jezelf voor de kop. Want wat je dan verwacht, gebeurt na rust. Vitesse is opgeleefd, tot leven gewekt door FC Twente. Ze beginnen na rust te stormen en FC Twente is helemaal kwijt in die eerste twintig minuten. Vitesse had op dat moment wel een goal verdiend. De 2-1 hing in de lucht. Maar FC Twente kan wisselen... En daardoor kregen ze wedstrijd weer in handen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand